Omgeving

Rotterdam in de lift, de stad aan uw voeten

Metropool Rotterdam. Een wereldse stad met een indrukwekkende skyline. ‘Manhattan aan de Maas’ ontwikkelt zich razendsnel. Ook internationaal gooit de vernieuwingsdrift van de markante havenstad hoge ogen. Een waanzinnig interessante plek om te wonen én leven. En steeds meer mensen ontdekken dat.

De ‘City of Architecture’ trekt uit alle windstreken de aandacht

Niet zo verwonderlijk met zijn variëteit aan bouwstijlen, musea, wolkenkrabbers, winkels en attracties. Want welke andere stad kan pronken met de Markthal, de Euromast, Museum Boijmans Van Beuningen, de Erasmusbrug, de Rotterdam, de Van Nellefabriek en de Kunsthal? Grensverleggend is Rotterdam altijd al geweest. Dus bij uitstek de plek voor een icoon als The CoolTower. Want ook in de architectuur geldt: soort zoekt soort.

In top 10 van Lonely Planet’s Best in Travel

De futuristische architectuur, de inspirerende stadsinitiatieven, de verborgen parels en
het groeiende aanbod van kunst, cultuur, horeca en uitgaanscentra leverden Rotterdam - als enige Nederlandse stad - zelfs een top 10-plek op in Lonely Planet’s Best in Travel 2016. Hoofdredacteur Tom Hall omschrijft Rotterdam als een ‘stad van stoere mensen’. Die barst van moderne, postmoderne en hedendaagse bouwwerken en een variëteit aan kunst, topkwaliteit restaurants en een sfeervol nachtleven. Daar wil iedereen toch in een coole toren wonen?

Baankwartier populaire hangout

De ontwikkeling van het Baankwartier van introverte stadswijk naar een levendig stedelijk gebied is in volle gang. Met volop ruimte voor hoogbouw zoals The CoolTower.

Begin wederopbouw

Het bijzondere Baankwartier kent een rijke geschiedenis. De luxe danszalen en meer dan honderd cafés

werden platgebombardeerd tijdens de oorlog. Na het bombardement werd het Baankwartier een voorbeeld van de wederopbouwarchitectuur. Pand voor pand kwam de wederopbouw tot stand.

Kloppend hart

Het ontwerp van The CoolTower doet recht aan de schaal van het Baankwartier. Het verbindt de verschillende identiteiten van Rotterdam: wederopbouw en hoogbouw. Anno nu een zeer aantrekkelijk woongebied, met uitzicht over de Maas en het bruisende stadshart. Vlak bij de populaire Witte de Withstraat, een van de drukste horecastraten van Rotterdam, en het Witte de Withkwartier, het kloppend hart van de Rotterdamse kunstscene.